Portfolio communicatie

Jacobs Asbestsanering BV

Ontwikkeling communicatieplan rondom asbest(sanering) in woningen en verzorgen workshop op dit gebied.

Buro event

Conceptontwikkeling en -uitwerking voor grootschalig relatiemarketingevent.

Pedicurepraktijk Lopen op Wolken

Communicatieadvies, professionalisering huisstijl, verbeterslag website en marketingplan nieuw dienstenpakket.

ABB

Redactionele ondersteuning voor externe publicaties op elektrotechnisch technisch gebied.

tnt Express Road networks

Communicatieadvies gericht op verbetering van interne communicatie op de locatie in Duiven. Advies, projectmanagement en uitvoering voor internationaal evenement gericht op verbetering van interne communicatie en vergroting draagvlak onder medewerkers.

the4company

Communicatieadvies en ontwikkeling pr-materiaal voor nieuw concept voor woningontwikkeling.

HostingXS

Communicatieadvies en begeleiding bij ontwikkeling van de nieuwe huisstijl. Advies voor opzet nieuwe website, inclusief content. Communicatieadvies voor interne communicatie, klantcommunicatie en beursdeelname. Redactie content website en schrijftraining voor alle medewerkers.

Waterschap De Dommel

Communicatieplan gericht op verandertraject op gebied van interne communicatie. Marketingplan voor het online jaaroverzicht 2011, communicatieadvies, conceptontwikkeling, projectbegeleiding, multimediabegeleiding, interviews, tekstschrijven, redactiewerk, contentbeheer en webbewerking voor de interactieve online  jaarverslagen van 2009, 2010 en 2011. Resultaat: http://www.jaarverslagdedommel.nl.

Geldersch Pakhuys Assurantiën

Tekstschrijven, SEO-proof, voor corporate website en voor nieuwe website over autoverzekeringen en andere motorvoertuigen. Resultaat: http://getcover.nl/.

UVIT / VGZ Zorgverzekeringen

Als interim communicatieadviseur verantwoordelijk voor online en offline marketing en communicatie rondom overgang naar nieuw verzekeringsjaar voor de verzekerden van VGZ, Univé, IZA, IZA Cura en aanverwante zorgmerken. Betrokken bij ontwikkeling van nieuwe huisstijl van Coöperatie VGZ u.a., alsmede de Schrijfwijzer voor deze zorggroep.

Facetbase online reporting

Als projectmanager verantwoordelijk voor begeleiding van diverse projecten op het gebied van online (en duurzame!) rapportage, variërend van jaarverslagen van beursgenoteerde ondernemingen tot kenniswebsites van non-profit instellingen.

Nuon klantcommunicatie

Opstellen Gesprekswijzer, voortzetten project Eenvoudig Schrijven en beheer ‘taaladvieslijn’; alles in het licht van de nieuwe merkwaarden van Nuon Vattenfall. Daarnaast meegewerkt aan de nieuwe schrijfapplicatie DocSys.web door geautomatiseerde standaard tekstblokken te voorzien van technische elementen. Daarmee is het gebruikersgemak verhoogd (voor ruim tweehonderd gebruikers), het beheer efficiënter (40% minder tekstblokken door deze zoveel mogelijk te combineren), de Nuon huisstijl gewaarborgd (doordat deze is ingebouwd) en de kans op fouten aanzienlijk verlaagd.

dbv, Driven by Values

Tekstschrijven voor een website in ontwikkeling van dbv, een energiek en dynamisch bedrijf in de energiebranche. Resultaat: http://www.d-bv.nl/.

TenneT TSO B.V.

Bij TenneT TSO B.V. in Arnhem verantwoordelijk voor de totstandkoming van de gedrukte en online versies van het jaarverslag 2009, zowel in het Nederlands, Engels als Duits. Daarnaast meegewerkt op gebied van webmastering (internet en intranet), narrowcasting, personeelsblad, ontwikkeling van visuals, corporate films, enzovoorts.

Koenders & Partners adviseurs en procesmanagers bv

Ontwikkeling en implementatie nieuwe huisstijl, ontwikkeling en uitgave digitale nieuwsbrief, vernieuwing website, in- en extern communicatieadvies, communicatieadvies voor externe projecten voor onder andere Rijkswaterstaat en verschillende projectontwikkelaars. Zie: http://www.koenders-partners.nl/news.php.

Sité Woondiensten

Gecombineerde functie van communicatie, projectsecretaris en schrijfcoach (interne schrijftraining aan alle projectmedewerkers). Werkzaamheden: marketing- en communicatieadvies, (eind)redactie en tekstschrijven voor marketingdoeleinden, verschillende nieuwsbrieven, persberichten. Ontwikkeling en beheer intra- en internetsites, presentaties maken en verzorgen, ontwikkelen corporate communicatiemiddelen, organiseren van diverse communicatie- en marketingacties en bijeenkomsten. Daarnaast coördinatie projectsecretariaat, taaladviesdienst en verzorging van diverse schrijftrainingen voor alle projectmedewerkers.

Rabobank Didam

Communicatie-, marketing- en coöperatieadvies en -werkzaamheden, sponsoring, projectmanagement en evenementenorganisatie. Onder andere verantwoordelijk voor lokale marketingacties, relatiemarketing, personeelsblad, personeelsbijeenkomsten, organisatie workshops, communicatie rondom verhuizing naar nieuw kantoor en bijbehorende festiviteiten. Daarnaast corporate communicatie zoals advies en projectleiding diverse jaarverslagen, persberichten, ledenmagazine, advertenties, organisatie diverse bijeenkomsten en evenementen. Sponsoring en PR: beoordelingen behandeling sponsoraanvragen, perscontacten onderhouden, , diverse sponsoring gerelateerde evenementen. Ook verantwoordelijk voor coöperatiezaken voor particuliere, agrarische, MKB en HID relaties van Rabobank Didam, jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en uitvoering sponsorbeleid.